Huisstijl ontwerpen

Een huisstijl is het visuele visitekaartje van uw bedrijf. Wanneer deze consistent wordt gebruikt, kunt u zorgen voor een goed onderscheid op de markt, iets waar veel klanten naar streven. Een juiste huisstijl zorgt voor vertrouwen, voor goede indrukken en een heel eigen identiteit.

Huisstijl in het kort

Er zijn twee vormen van huisstijlen, namelijk de bedrijfshuisstijl en de merkhuisstijl.

De bedrijfshuisstijl (ook wel corporate identity genoemd) is allesomvattend en gaat vooral uit van de handelswijze van het bedrijf. Zoals de aanblik van de organisatie, de communicatie naar buiten en het gedrag van de medewerkers.

De merkhuisstijl (ook wel visual identity genoemd) daarentegen is vooral gericht op de visuele aspecten van het bedrijf. Hier kunt u denken aan het logo, het kleurenschema, het lettertype en de vormentaal. Wanneer deze elementen consistent gebruikt worden, zorgt dit voor extra vertrouwen van de klant. Zien zij dat uw bedrijf goed op orde is, dan weten ze dat ze op u kunnen rekenen.

Waarom een eigen huisstijl?

  • Visitekaartje van uw bedrijf
  • Zakelijke uitstraling
  • Overbrengen van uw corporate of visual identity
  • Brengt uw identiteit over op uw klanten

Waarom uitbesteden?

Hoewel u zelf moet zorgen voor een goede bedrijfshuisstijl, kan internet marketing bureau BSR Online u helpen met het ontwikkelen van een eigen merkhuisstijl voor uw organisatie. In goede samenwerking zorgt BSR Online ervoor dat u zonder zorgen uw bedrijf visueel op de kaart kunt zetten, passend bij uw bedrijfsprofiel.

Heeft u al een logo? Geen probleem, BSR Online zorgt voor een passend kleurenschema dat u kunt gebruiken op briefpapier, offertes, (online) presentaties, e-mails en noem maar op. Mocht u interesse hebben, behoort een huisstijlhandboek ook tot de mogelijkheden, zodat al uw werknemers op één lijn komen te liggen met betrekking tot uw huisstijl.

De mogelijkheden tot het creëren van een huisstijl zijn eindeloos en wellicht kan BSR Online u helpen. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over een eigen huisstijl?

6 + 2 =